Mjuk pepparkaka med lingon.
150 g smält smör (låt det svalna lite)
3 ägg, 3 dl socker
1,5 msk malen kanel, 1 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika, 1 msk malen kardemumma
1,5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
4,5 dl mjöl
1,5 dl lingonsylt
3 ägg, 3 dl socker
1,5 msk malen kanel, 1 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika, 1 msk malen kardemumma
1,5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
4,5 dl mjöl
1,5 dl lingonsylt
Vispa ägg och socker poröst, antingen för hand eller med elvisp.
Rör ner kryddorna i filmjölken.
Blanda mjöl och bikarbonat och blanda sedan ner det i filmjölks blandningen.
Tillsätt det smälta smöret och rör till sist ner lingonsylten.
Häll allt i en smörad och bröad form.
Grädda i ugnen ca 50 minuter i 175°C.
Jag missade naturligtvis att vi inte hade socker hemma, så i stället för socker använde jag 3 dl sirap.
Blev kanongott men inte lika sött men desto saftigare =) Så har man inte socker, är det ändå ingen ursäkt för att slippa baka. Sirap fungerar verkligen.
Rör ner kryddorna i filmjölken.
Blanda mjöl och bikarbonat och blanda sedan ner det i filmjölks blandningen.
Tillsätt det smälta smöret och rör till sist ner lingonsylten.
Häll allt i en smörad och bröad form.
Grädda i ugnen ca 50 minuter i 175°C.
Jag missade naturligtvis att vi inte hade socker hemma, så i stället för socker använde jag 3 dl sirap.
Blev kanongott men inte lika sött men desto saftigare =) Så har man inte socker, är det ändå ingen ursäkt för att slippa baka. Sirap fungerar verkligen.
Kommentarer
Trackback