Inlagda körsbärstomater
Hade lite körsbärstomater kvar hemma som började bli lite skrynkliga. Och jag är den som gärna inte slänger nåt i onödan, så här är ett enkelt recept =)
ca 10-15 st små tomater
1 stor rund vitlök eller hur mkt man nu vill ha =)
Ett gäng kryddpepparkorn
2-3 st hela nejlikor
1 dl socker
1 dl ättikssprit
3 dl vatten
Färsk eller torkad timjan
Koka upp vatten, kryddpeppar, nejlikor och socker.
Dela under tiden tomaterna i halvor och varva i en ren burk med små vitlöksklyftor och timjan.
Häll i ättiksspriten och låt koka ett tag. När du känner att det börjar lukta av kryddorna kan du sila bort kryddorna från lagen och häll sen den varma lagen över tomaterna m.m. Sätt genast på locket och låt stå ett par dagar och dra.
Passar utmärkt till kött och fisk.
Har dock inte hunnit och testa detta till nån maträtt men lagen smakade bra iaf =) Nu står min på den 3e dagen och drar =)
Ett gäng kryddpepparkorn
2-3 st hela nejlikor
1 dl socker
1 dl ättikssprit
3 dl vatten
Färsk eller torkad timjan
Koka upp vatten, kryddpeppar, nejlikor och socker.
Dela under tiden tomaterna i halvor och varva i en ren burk med små vitlöksklyftor och timjan.
Häll i ättiksspriten och låt koka ett tag. När du känner att det börjar lukta av kryddorna kan du sila bort kryddorna från lagen och häll sen den varma lagen över tomaterna m.m. Sätt genast på locket och låt stå ett par dagar och dra.
Passar utmärkt till kött och fisk.
Har dock inte hunnit och testa detta till nån maträtt men lagen smakade bra iaf =) Nu står min på den 3e dagen och drar =)
Kommentarer
Postat av: Claes Andersson
Följde ditt recept och tillsatte gula paprikabitar.
Kanon !
Passar till allt men speciellt till skruvmakaroner och korv.
Tack
Postat av: Anonym
Vad kul :) Måste testa med paprikabitar, låter väldigt gott :)
// Madde(bloggägare)
Trackback