Maddes Fiskgratäng.
4-5 st stora potatisar
½-1 lök
4-5 frysta fiskfiléer, 400-500g, ex pangasius
Citronpeppar, dragon, salt
Ketchup, dill
Grädde och mjölk, 4 dl.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skiva tunt. Skala och skiva eller hacka löken.
Ta fram en gratängsform och smöra eller olja den.
Varva med potatis i botten, sen lök och sen lägger du på alla filéer så att det täcker det undre.
Kan ev få skära en filé i mindre bitar för att passa ihop.
Strö sen citronpeppar över fisken efter eget val. Likadant med dragonen.
Lägg nu på ett sista lager lök och sedan det översta lagret potatis.
Blanda ihop mjölk och grädde, salt efter egen smak
(själv tar jag så mycket så att det blir alltför salt, men mycket sälta försvinner under tillagning)
När du är nöjd med sältan tillsätter du ketchup, likadant där efter eget tycke.
Till sist i med så mycket dill man tycker om.
Häll vätskan över gratängen och sätt in i ugnen.
Gratängen är klar när potatisen är mjuk.
Tycker man att den börjar få för mycket färg så är det bara att lägga över lite aluminiumsfolie så slipper man en bränd yta.
½-1 lök
4-5 frysta fiskfiléer, 400-500g, ex pangasius
Citronpeppar, dragon, salt
Ketchup, dill
Grädde och mjölk, 4 dl.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skiva tunt. Skala och skiva eller hacka löken.
Ta fram en gratängsform och smöra eller olja den.
Varva med potatis i botten, sen lök och sen lägger du på alla filéer så att det täcker det undre.
Kan ev få skära en filé i mindre bitar för att passa ihop.
Strö sen citronpeppar över fisken efter eget val. Likadant med dragonen.
Lägg nu på ett sista lager lök och sedan det översta lagret potatis.
Blanda ihop mjölk och grädde, salt efter egen smak
(själv tar jag så mycket så att det blir alltför salt, men mycket sälta försvinner under tillagning)
När du är nöjd med sältan tillsätter du ketchup, likadant där efter eget tycke.
Till sist i med så mycket dill man tycker om.
Häll vätskan över gratängen och sätt in i ugnen.
Gratängen är klar när potatisen är mjuk.
Tycker man att den börjar få för mycket färg så är det bara att lägga över lite aluminiumsfolie så slipper man en bränd yta.
Ett eget hopkok efter vad som fanns hemma. Mycket gott! Dock var det nog jag som åt mer än barnen =)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback